ФСБ Росії на декілька годин затримала українського консула у Санкт-Петербурзі

Дата: 17 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Федеральна служба безпеки Росії затримала консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка. За кілька годин посадовця відпустили.

Про це повідомляє пресслужба ФСБ Росії.

Консула Генерального консульства України затримано в у Санкт-Петербурзі нібито за отримання закритої інформації з баз даних правоохоронних органів і ФСБ.

Федеральною службою безпеки Російської Федерації 16 квітня 2021 року в місті Санкт-Петербурзі в ході зустрічі з російським громадянином при отриманні інформації закритого характеру, що міститься в базах даних правоохоронних органів і ФСБ Росії, затриманий на місці злочину український дипломат – консул генерального консульства України в  місті Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк. До іноземного дипломата будуть застосовані заходи відповідно до норм міжнародного права“, – йдеться у повідомленні.

Діяльність Олександра Сосонюка названо ворожою стосовно Росії та не сумісною зі статусом дипломатичного працівника.

Наразі український консул вже перебуває на території дипустанови. У Міністерстві закордонних справ України такі дії Москви назвали провокативними.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко в коментарі РБК-Україна.

Чергова провокація на тлі дестабілізаційних дій Росії. Російські правоохоронці затримали співробітника генерального консульства України в Санкт-Петербурзі на кілька годин. Зараз він знаходиться в українській дипустанові. Обставини затримання з‘ясовуються. Незабаром українська сторона визначиться з формою реагування на вказану провокацію з урахуванням існуючої практики“, – зазначив речник МЗС.

У відомстві уточнили, що обставини затримання Олександра Сосонюка досі з’ясовують. Найближчим часом МЗС України вирішуватиме питання про повернення його на батьківщину.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter