ФСБ порвала паспорт мешканцю Алушти та заборонила виїзд із Криму – адвокат

Дата: 24 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Російські прикордонники заборонили виїзд з анексованого Криму 61-річному жителю Алушти Діляверу Меметову, який двічі намагався виїхати на материкову Україну 23 травня.

Про це інформує громадянський рух “Кримська солідарність” із посиланням на адвоката Назіма Шейхмамбетова.

Повідомляється, що чоловік намагався виїхати з півострова до свого сина.

Ділявер Меметов

“Ділявер Меметов двічі намагався перетнути російський пункт пропуску “Джанкой”, щоб виїхати на материкову частину України. Уперше його не пропустили й відвезли у відділ МВС Росії “Джанкойський” для опитування. Вдруге – порушили адміністративну справу і заборонили виїзд із Криму, мотивуючи свої дії адміністративним правопорушенням з боку Меметова. Пізніше чоловіка відпустили з постановою про заборону на виїзд і постановою про призначення адміністративного покарання в розмірі 2 000 рублів”, – розповів адвокат Меметова.

За його словами, адміністративну справу та заборону виїзду з Криму прикордонники пояснили зіпсованими документами Меметова, а саме вирваними сторінками. Як твердить Меметов, з його документами все було гаразд до того, як вони опинилися в руках російських прикордонників під час його повторної спроби залишити півострів.

“Документи зіпсовані не Меметовим. Це алогічно – виїжджати в дорогу з вирваними з паспорта сторінками. Він не вперше перетинає кордон. Звичайно, ми оскаржуватимемо дії співробітників прикордонної служби в управлінні ФСБ і вимагатимемо провести перевірку законності їхніх дій Слідчим комітетом”, – додав Назім Шейхмамбетов.

Наразі відсутні коментарі російської ФСБ з приводу затримання чоловіка та заборони на виїзд.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter