ФСБ понад годину тримала на адмінкордоні з Кримом активіста

Дата: 31 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

На адмінкордоні з окупованим Кримом російські силовики затримали та півтори години тримали у себе активіста Абдурешита Джеппарова.

Про це розповів адвокат Маммет Мамбетов на своїй сторінці у фейсбуку. 

После полуторачасового удержания на границе Абдурешита Джеппарова отпустили

Gepostet von Mammet Mambetov am Donnerstag, 31. Oktober 2019

Джеппарова затримали, коли він переходив адмінкордон у бік Херсонщини. Про причини затримання силовики нічого не повідомили.  

Це не вперше, коли чоловіка тримають у себе співробітники ФСБ. На початку жовтня його вже зупиняли на пункті пропуску “Армянськ”. Тоді російські силовики також тримали його у себе більш ніж годину. Сам активіст вважає, що в такий спосіб ФСБ формує на нього досьє за громадську діяльність. 

“Питання різні: звідки їдемо, коли народився, де, в якій школі навчався, де служив в армії, яке ставлення до подій на Донбасі. Все що завгодно. І світогляд, і побутові питання. Звідки доходи, на що живемо, з ким зустрічався в Києві, мета поїздки… Таке враження, що вони ретельно формують досьє… На питання, чи довго я буду в них і що за питання, вони показують пальцем угору і кажуть: “Ініціатива не від нас, ініціатива зверху, ми виконуємо не свої рішення”,розповідав він про минулі допити журналістам. 

Водночас російські силовики, які розмовляють з Джеппаровим, не називаються та не пояснюють причин цих допитів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter