Французьку засновницю руху #MeToo засудили за наклеп

Дата: 26 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Засновниця руху #MeToo у Франції Сандра Мюллер має виплатити багатотисячну компенсацію чоловікові, якого звинуватила в домаганнях, адже суд визнав її винною в наклепі. 

Про це повідомляє BBC.

У жовтні 2017 року Мюллер написала у своєму мікроблозі у твітері пост із закликом до жінок, аби ті розповідали про сексуальні домагання, з якими вони стикалися на роботі. Згодом жінка повідомила, що сама стала жертвою домагань з боку директора місцевого телеканалу Еріка Бріона. 

“У тебе гарні груди. Ти – мій тип жінки, я доводитиму тебе до оргазму всю ніч”, – процитувала слова чоловіка Мюллер у своєму дописі. 

Одразу після цього Бріон виступив із заявою, де зізнався, що один раз фліртував з Мюллер під час вечірки, проте вибачився за свою поведінку, а своїм трактуванням подій Мюллер “перетворила його на хижака”. На додаток директор телеканалу, який запевняв, що ніколи не працював з жінкою, подав на неї до суду. Він вимагав компенсації в розмірі 56 тисяч євро, адже скандал жваво обговорювали медіа, що призвело до втрати його репутації. 

Під час засідання адвокатка Бріона Марі Бургубуру стверджувала, що флірт – це право її підзахисного. 

“Він розповів, що якось увечері хотів пофліртувати з пані Мюллер, бо вона йому сподобалась. Фліртувати – це його право”, – казала вона.

Зрештою суд став на бік директора телеканалу. Тепер засновниця руху #MeToo в країні має виплатити йому 20 тисяч євро компенсації. Мюллер уже заявила, що подаватиме апеляцію. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter