Франція підтримує спільну декларацію першого парламентського саміту Кримської платформи

Дата: 25 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Франція підтримує спільну декларацію першого парламентського саміту Кримської платформи. 

Про це  під час першого парламентського саміту Кримської платформи в Загребі 25 жовтня заявила перша віцепрезидентка Національної асамблеї Франції Валері Рабо, передає кореспондент видання ZMINA.

Під час свого виступу Рабо наголосила на важливості бути об’єднаними партнерам України. 

“У межах Кримської платформи ми об’єднані в наших намаганнях та спробі поновити територіальну цілісність України. Як парламентарі ми представляємо голоси наших громадян. Ми є відповідальними, щоб гарантувати свободу та демократію, незважаючи на труднощі. Ми знаємо, що економічні питання, зокрема напередодні зими, можуть загрожувати єдності. Ось чому для нас важливо створити об’єднаний фронт, і тому я підтримую пріоритети, викладені в спільній декларації, – захист прав людини та міжнародне гуманітарне право”, – сказала вона. 

Серед пріоритетів – подолання негативних наслідків від тимчасової окупації Криму. 

За її словами, цей конфлікт спричинив численні порушення прав людини.

Вона зазначила, що тисячі українських дітей були викрадені Росією та вимушено всиновлені російськими родинами, і назвала це “чітким порушенням прав людини та міжнародного права”

Як відомо, правозахисна спільнота в Україні вважає, що агресія Росії в Україні стала можливою через те, що світ не притягнув до відповідальності Росію за її міжнародні злочини в Молдові, Чечні, Грузії, Сирії та Малі. Правозахисники в Україні переконані, що мир неможливий без правосуддя. 

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова під час першого парламентського саміту Кримської платформи 24 жовтня констатувала, гарантії безпеки в Будапештському меморандумі не спрацювали, а світ 2014 року зайняв кволу позицію щодо російської агресії. Тож для України немає інших альтернатив, ніж членство в НАТО

Вона переконана, унеможливлення російської агресії буде тоді, коли світ вивчить кримський урок. Джапарова наголосила, що танго з агресором та домовленості з такими політиками, як Путін чи Мілошевич, неможливі.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter