Француз отримав півроку в’язниці за те, що вдарив дівчину на вулиці

Дата: 05 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

У Франції 25-річний чоловік, що дав ляпаса студентці на вулиці, отримав півроку в’язниці з відтермінуванням виконання вироку.

Про це повідомляє українська служба BBC.

Про інцидент, який стався в Парижі, постраждала студентка інженерного факультету Марі Лягєрр розповіла на своїй сторінці у Facebook. Вона опублікувала відео з камери спостереження, де видно, що чоловік підійшов на вулиці до неї, вдарив рукою та пішов геть. Також вона розповіла, що до нападу він ображав її словами та видавав звуки із сексуальним підтекстом.

Публікація дівчини викликала резонанс у суспільстві, а відео на каналі в YouTube набрало більше шести мільйонів переглядів. Після нападу студентка написала заяву до поліції.

Марі Лягєрр

На суді кривдник дівчини зізнався в нападі, але заперечував, що ображав її, та не побачив у своїй поведінці нічого сексистського. Суддя визнав чоловіка винним у насильстві з використанням або загрозою використання зброї, але не в сексуальних домаганнях, оскільки прокурори визнали, що для цього не було достатніх підстав.

“Чоловік, який напав на мене, так і не зможе зрозуміти ненависницьку щодо жінок та сексистську природу свого вчинку. Ми так і не змогли провчити його таким чином, аби він зрозумів, що з жінкою не можна поводитися, як із шматком м’яса”, – сказала після оголошення вироку Лягєрр одному з французьких видань.

Нагадаємо, що у вересні у Франції вперше покарали за сексуальну агресію згідно з новим законом про вуличні домагання, який у країні ухвалили цього року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter