Фонд Сороса спростував інформацію про нібито повне згортання діяльності в ЄС

Дата: 15 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Інформація щодо “майже повного згортання” діяльності мережі фондів Джорджа Сороса в Європі, поширена в угорських, російських та частині українських ЗМІ, є істотно перебільшеною і, по суті, не відповідає дійсності. 

Про це йдеться в заяві фонду, що є в розпорядженні  ZMINA. 

Джордж Сорос

Автори заяви переконують, що фонд нарощує активну роботу в Україні, а роботу в ЄС збережуть у межах нової організаційної моделі. 

Часткове скорочення персоналу мережі Open Society Foundations у Європі значною мірою стосуватиметься офісів у Берліні та Брюсселі. Це є наслідком переходу на нову операційну модель і глобального перегляду того, як мережа працює на підтримку демократії, прав людини на кліматичної справедливості, кажуть у фонді.

“Робота в ЄС збережеться, проте стане частиною глобальних зусиль мережі… Оптимізація структури не стосуватиметься Міжнародного фонду “Відродження”, що працює в Україні, а також інших національних фондів у Молдові, Киргизстані та на Західних Балканах. Попри оголошені організаційні зміни в Open Society Foundations фонд в Україні продовжить свою сталу роботу на допомогу нашій перемозі та демократичному розвиткові”, – йдеться в заяві. 

Міжнародний фонд “Відродження” лише торік підтримав 811 ініціатив від 581 організації та установи в Україні. Загальний бюджет на підтримку громадських ініціатив становив 18,7 мільйона доларів, що на 102% більше в порівнянні з бюджетом 2021 року. Бюджет програмної діяльності у 2022-му став найбільшим за всі 33 роки історії фонду в Україні. 

Нагадаємо, що на початку поточного року міжнародна допомога Україні перевищила 113 мільярдів євро. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter