Фонд соцстраху відмовився оплачувати лікарняні тим, кого відсторонили від роботи через відмову щеплюватися проти СOVID-19

Дата: 06 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Фонд соціального страхування (ФСС) не буде надавати допомогу за лікарняними листами  українцям, яких відсторонять від роботи через відмову або ухилення від обовʼязкової вакцинації проти коронавірусу.

Про це повідомили у пресслужбі ФСС.

Фото з відкритих джерел

Допомоги за лікарняними листками не надаються працівникам, яких було відсторонено від роботи через відмову або ухилення від обов’язкового профілактичного щеплення проти гострої респіраторної хвороби COVID-19. Виплата не здійснюється за ті дні тимчасової непрацездатності, які збігаються з днями відсторонення від виконання обов’язків. Зверніть увагу, відсторонення від роботи працівників, для яких визначена обов’язковість щеплень проти СOVID-19, однак які відмовились від вакцинації, покликане убезпечити їх колег, відвідувачів, учнів, вихованців, студентів та інших від ризику інфікування та подальшого поширення коронавірусу SARS-CoV-2. Відмова від щеплень за відсутності абсолютних протипоказань наражає на небезпеку оточуючих“, – йдеться у повідомленні.

Також у фонді вказали перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням. На період дії карантину обов’язковим профілактичним щепленням від COVID-19 підлягають працівники:

1) центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів;

2) місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів;

3) закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

З 8 листопада невакцинованих будуть відстороняти від роботи без збереження зарплати, допоки вони не зроблять щеплення. Працівники, які мають довідку про протипоказання щодо вакцинації, можуть бути допущені до роботи без щеплення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter