Фонд “Повернись живим” отримав право купувати з-за кордону товари військового призначення

Дата: 22 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Фонд “Повернись живим” став першим благодійним фондом в Україні, який отримав офіційне право купувати з-за кордону товари військового призначення. 

Про це повідомляє волонтерка-юристка Руслана Величко.

Фото: “Повернись живим”

“З кінця березня Фонд зареєстрований як суб’єкт здійснення міжнародних передач товарів, зокрема товарів військового призначення у Державному експортному контролі України. Тепер ми можемо передавати не тільки певний вид оптики, зв’язку тощо, а й засоби “активного ураження”, які є на озброєнні в армії США та інших передових європейських країн”, – зазначає Величко. 

Такий статус дає фонду право купувати у виробників відповідні товари напряму – без посередників. І саме це не тільки здешевлює ціну, а й убезпечує від неякісного товару та недобросовісних продавців.

Основну увагу “Повернись живим” буде концентрувати саме на летальному озброєнні, яке посилить Збройні сили. Вони готові і спроможні купувати та передавати на баланс у військові частини ударні БПЛА, гвинтокрили, боєприпаси тощо.

“Ми вже реалізуємо угоди на загальну суму близько 20 мільйонів доларів і незабаром порадуємо вас першими досягненнями. Частина з цих коштів була витрачена на один із найпотужніших виробів у своєму класі”, – додала волонтерка. 

Фонд закликає всіх небайдужих – зокрема великий та середній бізнес, ІТ-кластер і діаспору по всьому світу – долучитись і допомогти реалізувати найамбітніші проєкти та закрити критичні запити військових.

Нагадуємо, що з початку повномасштабного вторгнення, кошти з єПідтримки можна витратити на допомогу українській армії. Кошти можна переказати через Portmone – всю суму виплати у 1000 грн або залишок, який у вас є на банківській картці єПідтримки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter