Фігурантові однієї зі справ “Хізб ут-Тахрір” десять днів не надавали медичної допомоги 

Дата: 10 Січня 2020
A+ A- Підписатися

У СІЗО тимчасово окупованого Сімферополя одному з фігурантів “красногвардійської групи” в справі “Хізб ут-Тахрір” десять днів не надавали медичної допомоги. Йдеться про Ескендера Абдулганієва, який страждав від зубного болю та температури.  

Про це активістам “Кримської солідарності” повідомила адвокатка в справі Ліля Гемеджі. 

⚡️10 дней в следственном изоляторе Симферополя политзаключенному Абдулганиеву не оказывалась медицинская помощь. Адвокат…

Опубліковано Крымская солидарность Четвер, 9 січня 2020 р.

Адвокатка вважає ненадання допомоги політв’язневі Абдулганієву катуванням:

“Єдине, що в підсумку йому зробили в умовах СІЗО, – це видалили зуб. Весь цей час Абдулганієв терпів біль, мав температуру. Я вважаю ці умови тортурами, які суперечать кримінально-процесуальному кодексу Російської Федерації, а також міжнародним нормам. І керівництво СІЗО має відреагувати на цей випадок”, – коментує Гемеджі. 

За словами адвокатки, фігурантів “красногвардійської групи” готують до етапування в ізолятор Ростова-на-Дону, а перше відкрите судове засідання в справі призначили на 20 січня. 

Двома іншими фігурантами “справи” є Рустам Емірусеінов та Арсен Абхаіров, разом з Абдулганієвим заарештовані в Красногвардійському районі Криму.

Вони перебувають під вартою з 14 лютого 2019 року.

Емірусеінова звинувачують в “організації діяльності терористичної організації”, Абдулганієва та Абхаірова –  в “участі в діяльності терористичної організації”.

6 листопада всіх трьох залишили під вартою до 13 січня 2020 року. На думку російського правозахисного центру “Меморіал”, їх переслідування є політично мотивованим та працює на зміцнення суб’єктами влади своїх повноважень:

“Цивільний контроль за такими переслідуваннями мінімальний, спецслужби отримують можливість багаторазово завищувати показники розкриття (власну корисність), маніпулюють уявленнями про терористичну загрозу, підміняють реальну антитерористичну боротьбу імітаційною”. 

Як відомо, 22-річний Ескандер Абдулганієв – наймолодший з бранців Кремля, єдиний син у батьків. Після закінчення школи через хворобу батька, відразу ж почав працювати, активно займався спортом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter