Фігуранта “справи Хізб ут-Тахрір” Джеппарова відправили на 25 днів у карцер

Дата: 14 Червня 2017
A+ A- Підписатися

В окупованому Сімферополі фігуранта ялтинської “справи Хізб ут-Тахрір” Арсена Джеппарова на 25 днів відправили в карцер СІЗО.

Арсен Джеппаров

Про це повідомив його адвокат Джеміль Темишев, передає Крим SOS.

За його словами, Джеппарова відправили в карцер за те, що він нібито не відкрив двері в камеру на вимогу адміністрації СІЗО.

“У них камера одна з найменших в СІЗО. Там навіть пройти неможливо. Якщо одна людина встала, друга вже не пройде. Тому двері в камеру погано відкривалися”, – розповів адвокат.

Джеппаров знаходиться в карцері вже четверту добу.

“У нього йшло лікування, коли його посадили. Його забрали в шкарпетках і майці. Всю ніч він простояв в сирому карцері”, – додав адвокат.

Нагадаємо, Арсен Джеппаров є одним з фігурантів ялтинського “справи Хізб ут-Тахрір“. Він, разом з іншими фігурантами цієї справи Еміром-Усеіном Куку, Вадимом Сіруком, Рефатом Алімовим і Муслімом Алієвим, був затриманий в квітні 2016 року і вже більше року перебуває в СІЗО. Тиждень тому суд в закритому режимі продовжив їм арешт на два місяці.

У квітні стало відомо, що Джеппарову, який перебуває в Сімферопольському СІЗО, терміново потрібна операція. При цьому адміністрація СІЗО відмовляє йому в наданні необхідної медичної допомоги.

“Зараз Арсен Джеппаров перебуває в дуже важкому стані. У нього був на шиї свищ, зараз це все запалилося. На ліве вухо він взагалі не чує. Ми неодноразово зверталися до адміністрації СІЗО міста Сімферополя з вимогою, щоб йому провели хірургічну операцію. Досі жодних заходів не вживають… Є загроза життю. Ненадання допомоги я взагалі розцінюю як не просто засіб тиску на мого підзахисного, а як елементарні тортури”, – сказав Темішев.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter