Фестиваль Docudays пояснив, чому його не можна дивитися на окупованих територіях

Дата: 27 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Стрічки та заходи Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який проходить в онлайні з 24 квітня до 3 травня, можна побачити лише на підконтрольній уряду України території через специфіку інтернет-трафіку.

Про це організатори фестивалю повідомили виданню ZMINA.

Вони нагадали, що глядачі можуть безкоштовно дивитися стрічки в онлайн-кінотеатрі DOCU / SPACE, а публічні онлайн-трансляції дискусій, лекцій, зустрічей з режисерами і режисерками відвідати на офіційному сайті docudays.ua.

Водночас, наголошують організатори, це все доступно тільки на території України, окрім тимчасово окупованих Російською Федерацією частин Донецької та Луганської областей та анексованого Криму. Це пов’язане з обмеженням інтернет-трафіку між анексованим півостровом, окупованими регіонами та Україною.

Адже наразі на непідконтрольних територіях інтернет-зв’язок здійснюється виключно російськими провайдерами з використанням російських IP-адрес. Відповідно, громадяни на цих територіях не мають змоги користуватися послугами українських провайдерів, що унеможливлює надання їм доступу до програми онлайн-фестивалю Docudays UA.

“Ми розуміємо складну ситуацію, у якій перебувають громадяни України на непідконтрольній українському уряду території, і віримо, що найближчим часом ці території будуть деокуповані, а права людини будуть на цих територіях найвищою цінністю”, – зазначають організатори.

Організатори також нагадали, що 28 квітня в межах правозахисної програми фестивалю о 18:30 відбудеться онлайн-дискусія “Дітям не місце на війні!”. Під час дискусії фахівці та фахівчині поговорять про те, як Україна захищає права дітей в умовах збройного конфлікту, яку допомогу від держави отримують діти в сірій зоні.

У дискусії братимуть участь:

  • Олександр Павліченко, виконавчий директор УГСПЛ;
  • Аксана Філіпішина, представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з дотримання прав дитини та сім’ї;
  • Олена Розвадовська, засновниця та голова БФ “Голоси дітей”;
  • Ірина Цілик, режисерка.

Модеруватиме журналістка Євгенія Гончарук.

Реєстрація за посиланням: https://cutt.ly/jtNf8I6.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter