Федоров: Переодягнених росіян у Мелітополі більше, ніж мелітопольців

Дата: 09 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Мелітополі російські загарбники активно маскуються під цивільних, зокрема для пошуку партизанів та інших членів спротиву. 

Про це розповів мер міста Іван Федоров

Окупований росіянами Мелітополь. Фото: Alexander Zemlianichenko / Associated Press

Дедалі частіше в місті, за словами Федорова, люди чують автоматну стрілянину, а російська поліція приїжджає на розборки між своїми військовими. 

“Це сьогодні стандартна практика”, – констатує посадовець. 

Він запевняє, що після кожної вдалої спроби ліквідації окупантів ті посилюють терор щодо цивільних. 

“Декілька днів тому вони відкрили чат-бот у телеграмі, за допомогою якого намагаються шукати український супротив, українських партизанів. Вони розсилають провокаційні смс людям з питаннями, намагаючись знайти супротив та партизан у Мелітополі”, – каже мер. 

Через велику кількість ліквідованих та поранених загарбників у Мелітополі переповнені лікарні та морги. 

“В їхніх військових шпиталях не вистачає лікарів, молодшого та середнього медичного персоналу, тому вони намагаються знайти вільні місця в наших лікарнях. Буквально декілька годин тому до мелітопольського міського моргу вони привезли просто фуру своїх трупів і звантажили їх, тож навіть морг зараз не є доступним для цивільного населення”, – каже Федоров. 

Очільник міста не зазначив, наскільки успішними є намагання росіян виявити якомога більше членів спротиву, однак додав, що загарбників останнім часом стало більше, ніж людей, які лишилися жити в окупації в Мелітополі. 

Нагадаємо, що в Мелітополі російські військові риють окопи у дворах будинків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter