Фанати турецького футбольного клубу відреагували на гол українського “Динамо” скандуванням імені Путіна

Дата: 28 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Під час матчу між українським футбольним клубом “Динамо” та турецьким клубом “Фенербахче” фанати останнього у відповідь на гол українців почали скандувати ім’я президента РФ Володимира Путіна. 

Відео інциденту у твіттері опублікував журналіст турецької DW Бату Бозкурк.

Скриншот відео

На 57-й хвилині “Динамо” відкрило рахунок завдяки голу Віталія Буяльського. Своєю чергою фанати “Фенербахче” почали кричати: “Ла-ла-ла Владімір Путін”.

На поведінку турецьких фанатів відреагував тренер “Динамо” Мірча Луческу. Він не прийшов на пресконференцію після матчу, за результатами якого  команда вийшла в 3-й раунд кваліфікації Ліги чемпіонів.

Також голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, реагуючи на поведінку фанатів “Фенербахче”, назвав останніх “невігласами, мерзотниками та тварюками”. 

“Я відчуваю тяжкий тягар ганьби на своїх плечах від безсоромності, вчиненої не мною, але громадянами країни, близької мені з мови, культури, віри. Очевидно, що демонстрацією свого невігластва та виявом доброзичливості до путіна — міжнародного злочинця та вбивці, фанати “Фенербахче” відкрили дорогу недоброзичливцям Туреччини для політичних спекуляцій, спрямованих на підрив довіри до Туреччини та її народу”, – зазначив він. 

Чубаров сподівається, що керівництво “Фенербахче” та організації її фанатів публічно вибачаться за образу почуттів українців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter