“Репортери без кордонів” презентували відео про важливість журналістики проти дезінформації

Дата: 01 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Міжнародна організація “Репортери без кордонів” (RSF) в межах нової кампанії “Проти дезінформації – факти”, спроєктованої та розробленої агентством BETC, представила відео, яке менше ніж за хвилину демонструє важливість якісної журналістики проти дезінформації.

Про це повідомили на сайті організації.

Кампанію розпочато в час, коли “вирує неправдива інформація про конфлікт між Ізраїлем і ХАМАСом, а мільйони акаунтів продовжують ретранслювати російську пропаганду в соціальних мережах”.

Відео RSF за допомогою візуальних образів викриває повідомлення російської пропаганди, що заперечують факти про вторгнення в Україну, які публікуються і поширюються іноді десятки тисяч разів у соціальних мережах. Ідея фільму: лише робота журналістів на місцях може дозволити протидіяти дезінформації, маніпуляціям і пропаганді.

Як і фільм 2022 року про пропагандистські виступи президента РФ Володимира Путіна на російському телебаченні, нове відео покликане допомогти глядачам оцінити важливість журналістики для підвищення обізнаності щодо питань, які визначатимуть їхнє майбутнє.

“Робота журналістів на місцях в Україні, на Близькому Сході та в усьому світі – це необхідність висвітлення реальних фактів і зменшення впливу пропаганди, маніпуляцій та чуток. У межах стратегії 360°, що об’єднує супутникове мовлення та виклики штучного інтелекту, роботу на місцях та вплив на осіб, що ухвалюють рішення, RSF розробляють інноваційні рішення для підвищення надійності інформації та захисту журналістики…” – сказав, коментуючи нове відео, генеральний секретар RSF Крістоф Делуар.

Також на сайті організації повідомили, що в Україні продовжують працювати команди RSF для надання матеріальної, психологічної та фінансової допомоги журналістам. Центри свободи преси, створені RSF у Львові та Києві, приймають десятки журналістів щодня.

Для протидії пропаганді, поширюваної Кремлем, RSF запровадив безпрецедентну ініціативу: супутниковий пакет для трансляції незалежного аудіовізуального контенту російськомовній аудиторії.

Кампанія “Проти дезінформації – факти” дозволить організації зібрати частину коштів, необхідних для продовження своєї діяльності в Україні та світі. Призначений для широкого загалу фільм транслюватиметься на телеканалах, у соцмережах та на всіх вебсайтах, які цього бажають.

Відео створене завдяки підтримці агентства BETC та за сприяння Міністерства закордонних справ Нідерландів. Режисерка – Хлое Дюпейра.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російська пропаганда щодо війни в Україні має великий вплив в країнах Південної Америки, зокрема у Колумбії. Міжнародні журналісти намагаються боротися з дезінформацією РФ, однак цьому заважає недовіра місцевого населення до США.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter