Facebook відкриє офіс у Латвії, який відстежуватиме мову ворожнечі в дописах

Дата: 24 Грудня 2018
A+ A- Підписатися

Близько 150 працівників офісу Facebook у Ризі відстежуватимуть публікації мовами країн Балтії, а також російською.

Про це повідомляє Mediasapiens із посиланням на портал Delfi.lv, який цитує віце-президента Facebook з контент-політики Річарда Аллана.

Зазначається, що основним завданням ризького підрозділу буде перевірка того, наскільки публікації користувачів відповідають стандартам соцмережі. Наразі планується, що співробітники будуть відслідковувати публікації російською, латиською, литовською та естонською, але в майбутньому коло мов може бути розширено.

Наразі модерацію публікацій на Facebook загалом забезпечують близько 30 тисяч осіб.

За словами Річарда Аллана, у випадках, коли йдеться про модерацію матеріалів порнографічного характеру, не потрібно, щоб людина володіла конкретною мовою. Але в разі дискримінаційних висловлювань важливо, щоб модератор знав цю мову. Тому в Ризі працюватимуть люди, які володіють мовами Східної Європи.

Як повідомлялося, з наступного року Facebook дозволить французькому регулятору моніторити модерацію мови ворожнечі на платформі. Також раніше більше 70 правозахисних організацій звернулися до керівництва соціальної мережі Facebook з вимогою впровадити чіткі механізми у фільтруванні контенту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter