Facebook не має вимагати справжні імена при реєстрації — суд Берліна

Дата: 14 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

Німецький суд постановив, що Facebook порушує правила захисту даних у налаштуваннях конфіденційності, вимагаючи від користувачів вказувати справжні імена і відкриваючи їхні дані за замовчуванням.

Про це повідомляє The Local.de з посиланням на Федерацію організацій німецьких споживачів (VZBV).

Згідно з німецьким законодавством, персональні дані можуть бути записані та використані компанією лише за явної згоди від особи.

Однак суд в Берліні (das Landgericht Berlin) постановив, що Facebook залишає безліч налаштувань включеними за замовчуванням, не пропонуючи користувачам реальний вибір щодо того, як використовуватимуться їхні дані.

Повідомляється, що судді визначили п’ять різних налаштувань конфіденційності за замовчуванням незаконними, у тому числі обмін даними про місцезнаходження між співрозмовниками у чаті, а також доступність профілів для зовнішніх пошукових систем, що дозволяє будь-якому користувачеві інтернету натрапити на них.

Суд також постановив, що вісім пунктів правил користування Facebook не мають законної сили, зокрема пункт, який вимагає від людей використовувати свої справжні прізвища в соціальній мережі.

Раніше повідомлялося, що в антимонопольному відомстві Німеччини звинувачують Facebook у зборі та обробці даних користувачів без їхнього відома й погрожують санкціями.

Нагадаємо, в Австрії дівчина судиться з батьками через опубліковані у Facebook її фотографії. З 2009 року батьки дівчини виклали в Facebook приблизно 500 подібних фото для своїх 700 друзів. Батько дівчини відмовився видалити їх. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter