Естонські волонтери потрапили під удар російських військ у Харкові

Дата: 08 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

6 жовтня в Україні спільний конвой естонських волонтерських організацій Vaba Ukraina (“Вільна Україна”)  та Ukraina Abi (“Допомога Україні”)  потрапив під ракетний удар. 

Про це повідомили у Vaba Ukraina та на сайті ERR.ee.

Наслідки російського обстрілу Харкова. Джерело: MTÜ Vaba Ukraina

Російська ракета “Іскандер” впала за метрів 20 від них. Волонтери опублікували фотографії руйнувань, але не зазначили місце подій. Разом з тим, журналісти видання ERR.ee уточнили, що це сталося у Харкові.

За словами організації, внаслідок атаки всі транспортні засоби конвою були знищені.

Представник організації Ukraina Abi (“Допомога Україні”) Леннарт Бергстрьом розповів, що постраждали його особистий автобус та автомобілі Міжнародного легіону.

“Дві машини повністю знищені, а два автомобілі серйозно пошкоджені, але їх можна відновити. Та це займе час”, – зазначив він.

Бергстрьом підтвердив, що члени команди отримали легкі пошкодження та вже повернулися до роботи.

“Члени команди отримали легкі травми – рани від скла, невеликий струс. У квартирі були розкидані меблі, розбиті шибки… Члени команди знову в строю. Ми вже на зворотному шляху і продовжуємо нашу роботу”, – сказав він.

Нагадаємо, на початку вересня поточного року на Донеччині внаслідок обстрілу російськими військовими загинули двоє волонтерів з Іспанії та Канади, вони працювали в гуманітарній організації Road to Relief. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter