Естонія прийняла близько 55 тисяч біженців з України за час повномасштабного вторгнення РФ

Дата: 23 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

За час повномасштабної війни РФ проти України Естонія прихистила близько 55 тисяч українських біженців, а також надала їм гуманітарну підтримку та соціальні послуги.

Про це повідомив президент Естонії Алар Каріс на засіданні Генасамблеї ООН.

Фото: “Європейська правда”

“Естонія прийняла приблизно 55 тисяч українських біженців, це 4% населення нашої країни. Соціальні служби, послуги освіти – все це надається людям, які тікають від війни. Естонія створила тисячі місць у школах для дітей біженців з України, було відкрито нові школи”, наголосив він.

За словами Каріса, загалом 18 млн українців потрібна міжнародна гуманітарна підтримка. 21 вересня Естонія надала 20 мільйонів євро в межах допомоги Україні.

“Ми бачимо безпрецедентний рівень підтримки України з боку приватних компаній Естонії, громадянського суспільства, пересічних громадян. Ми продовжимо допомагати відновленню України. Ця допомога має розпочатися прямо зараз, і ми закликаємо інших приєднуватися до нас у цьому”, зауважив президент.

Раніше у МОН повідомляли, що 22 липня уряд Естонії виділив 5,1 мільйона євро навчальним закладам для підтримки освіти українських дітей. Також в Таллінні створили 1000 додаткових місць у закладах загальної середньої й професійно-технічної освіти для продовження навчання тимчасово переміщених з України дітей.

Нагадаємо, що 19 вересня Естонія закрила свій кордон на в’їзд для громадян РФ із шенгенськими візами, раніше виданими республікою. Те саме зробили Латвія, Литва, Польща та Норвегія.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter