Есбівці завершили розслідування про знищення “Мрії”: підозрюваним загрожує до 15 років увʼязнення

Дата: 27 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Правоохоронці зібрали докази щодо колишніх посадовців державного підприємства “Антонов”: гендиректора Сергія Бичкова та начальника підрозділу з авіабезпеки Олександра Нетьосова. Підозрюваним загрожує до 15 років в’язниці.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: УНІАН / Павло Суходільський

24 лютого 2022 року, у перший день повномасштабної війни, внаслідок повітряної атаки російських військ на аеропорт “Гостомель” був знищений літак “Мрія”. Згодом у ДП “Антонов” закликали заснувати фонд з відродження Ан-225. За попередніми розрахунками, на відновлення літака потрібно понад 3 мільярди доларів.

Так, есбівці заявили, що дії експосадовців призвели до тимчасового захоплення стратегічно важливого аеродрому під час боїв за Київ та знищення літака. Вони закінчили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду.

За даними слідства, перед повномасштабним вторгненням Росії фігуранти не допустили військовослужбовців Нацгвардії на територію Гостомельського аеропорту для підготовки до його захисту.

“Для цього в період січня-лютого 2022 року посадовці розпорядилися заблокувати допуск українських військових на територію об’єкта”, – зазначають у СБУ.

Фігурантів підозрюють у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань. Нині вони перебувають під вартою. Їм загрожує до 15 років увʼязнення.

Нагадаємо, що на Київщині створили віртуальний музей пам’яті війни.

VR-музей пам’яті війни дає змогу потрапити в реалії війни в Ірпені, Бучі, Гостомелі, Горенці та інших понищених населених пунктах Київщини. Охочі серед іншого можуть подивитися на зруйнований росіянами літак “Мрія” та роботи британського художника Бенксі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter