Есбівці затримали коригувальника артударів РФ по військових обʼєктах Донецької області

Дата: 25 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

На Донеччині правоохоронці викрили мешканця Білозерського району, який у липні 2022 року дистанційно вийшов на окупантів і запропонував їм свою допомогу у війні проти України. Він збирав для загарбників інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на Бахмутському напрямку.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Фото: Служба безпеки України

Так, чоловік передавав окупантам розвіддані щодо розташування радіолокаційних станцій українських військ та координати базування українських військових на території регіону. Потім російська армія здійснювала артилерійські обстріли військових об’єктів.

Есбівці затримали коригувальника під час виконання розвідувального завдання.

Як встановили кіберфахівці, комунікацію з окупантами затриманий підтримував через “зв’язкового” – представника створеної окупантами “міліції ЛНР”.

За його вказівками чоловік виходив на місцевість і збирав розвіддані, які потім передавав ворогу з детальним описом розташування військових об’єктів і прилеглої території та нанесенням точок геолокації через месенджер в одній з популярних соцмереж.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявили мобільний телефон і ноутбук, які той використовував для листування з окупантами.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Наразі підозрюваний перебуває під вартою, йому загрожує до 15 років ув’язнення.

Нагадаємо, що мешканця Миколаєва, який коригував російські обстріли по об’єктах цивільної інфраструктури міста та області, зокрема по школах, на початку квітня засудили до восьми років за ґратами. Чоловіка затримали ще в серпні 2022 року. Йому інкримінували несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та виправдання збройної агресії РФ проти України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter