Есбівці затримали двох підозрюваних, які працювали на користь РФ на окупованій Херсонщині

Дата: 26 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

У Києві та Одесі правоохоронці затримали двох уродженок Херсонщини, які пішли на добровільну співпрацю з окупантами після тимчасового захоплення Півдня України.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

Одна із затриманих – колишня очільниця відділу окупаційного “басейнового управління водних ресурсів Херсонської області”. На цій “посаді” жінка налагоджувала водопостачання для потреб окупантів, які дислокувалися на тимчасово захопленій території регіону. Для цього вона сформувала штат “відділу” і закликала місцевих жителів приєднуватися до лав псевдоустанови.

Перед звільненням обласного центру жінка виїхала до Києва, де хотіла загубитися серед мешканців столиці та уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ виявили її місце перебування і затримали.

Друга затримана – мешканка Херсона, яка під час окупації міста влаштувалася до створеного загарбниками “обласного пенсійного фонду” та виконувала вказівки РФ щодо запровадження “рублевої зони” в регіоні.

Есбівці встановили, що жінка змушувала літніх людей отримувати пенсії в російській валюті. Після звільнення міста вона втекла до Одеси, де її затримали контррозвідники СБУ. Під час обшуків за місцем її тимчасового проживання виявили готівку в російських рублях, яку окупанти нарахували їй як зарплату.

Наразі обом фігуранткам повідомили про підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Одній з них суд уже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що на Херсонщині працівники Служба безпеки України встановили особи ще дванадцяти колаборантів, які вступили до створеного окупантами “головного управління МВС РФ Херсонської області” та фабрикували справи проти українців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter