Есбівці заочно повідомили про підозру співачці Таїсії Повалій, яка закликала захопити всю Україну

Дата: 15 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Українські правоохоронці зібрали доказову базу на співачку та колишню народну депутатку Таїсію Повалій, яка відкрито підтримує агресивну війну РФ проти України.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Напередодні повномасштабного російського вторгнення співачка виїхала до країни-агресора, де отримала російське громадянство та почала публічно підтримувати Росію.

Під час інтерв’ю московському інтернет-виданню вона позитивно відгукувалася про президента РФ Володимира Путіна та закликала до захоплення всієї території України. Також вона намагалась дискредитувати українських захисників, які брали участь у боях за Київ.

Крім того, у вересні 2023 року Повалій виступила на концерті у тимчасово окупованому Луганську. Тоді зі сцени вона висловилася на підтримку російських військових та героїзувала їхню учать у війні проти України. 

Ініційована Службою безпеки України експертиза підтвердила факти її підривної діяльності на користь Росії.

На підставі зібраних доказів слідчі заочно повідомили Таїсії Повалій про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни);
  • ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України).

Оскільки підозрювана перебуває на території Росії, тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за вчинені злочини.

Нагадаємо, що російській співачці Юлії Чичеріній заочно повідомили про підозри в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, незаконному перетині держкордону, пропаганді війни та виправдовуванні, визнанні правомірною й запереченні збройної російської агресії проти України.

Раніше їй уже оголошували підозри в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України та наругу над державними символами. Причиною цього стало те, що торік у березні росіянка приїхала до захопленого РФ Енергодара та зірвала там прапор України з будівлі мерії. 

Нові підозри Чичеріна отримала за своє відеозвернення, яке опублікувала на початку поточного року. У ньому вона порадила українцям “здаватися”, щоб “вимерзти в ГУЛАГах”. 

Окрім цього, після російського теракту в Оленівці фігурантка приїхала до окупованого селища і дала там концерт, під час якого закликала місцевих вступати до лав загарбників. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter