Ексзаступника керівника міліції Одеси, засудженого за розгін Майдану, поновили на посаді

Дата: 29 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Колишнього заступника начальника Головного управління МВС в Одеській області Едуарда Гребенюка, звільненого в жовтні 2014 року за люстрацією, Окружний адміністративний суд Києва постановив поновити на посаді.

Про це йдеться у рішенні суду, яке ухвалили 11 серпня.

Джерело: https://dumskaya.net/

За рішенням суду Едуарду Гребенюку мають виплатити 680 тисяч гривень за вимушений прогул і видалити відомості про нього з реєстру люстрованих осіб. На думку судді Кузьменка, ексчиновник не сприяв узурпації влади Януковичем і не порушував права і свободи громадян.

Нагадаємо, що під час Євромайдану Гребенюк був заступником начальника ГУ МВС – начальником міліції громадської безпеки в Чернігівській області, а з 8 травня по 27 жовтня 2014 року обіймав аналогічну посаду в Одеській області.

У лютому 2018 року Верховний Суд постановив, що ексчиновник безпосередньо причетний до силового розгону 25 листопада 2013 року наметового містечка активістів Євромайдану в Чернігові.

Полковник міліції був засуджений до трьох років в’язниці умовно за ст. 340 Кримінального кодексу (незаконне перешкоджання проведенню мітингів і зборів).

Також Гребенюк був звільнений з органів внутрішніх справ і потрапив до реєстру люстрованих осіб.

Як пише видання “Думська”, напередодні звільнення з правоохоронних органів полковник міліції отримав від мерії Одеси трикімнатну квартиру в елітному районі міста.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter