Ексзаступник генпрокурора заявив, що В’ячеслава Чорновола вбили “чотирма ударами кастета”

Дата: 15 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

За словами колишнього заступника генерального прокурора України Миколи Голомші, лідера Народного руху України В’ячеслава Чорновола вбили; натомість офіційна версія стверджує, що політик загинув унаслідок ДТП.

Про це експравоохоронець заявив в ефірі 4 каналу.

Джерело: novyny.24tv.ua

За інформацією колишнього заступника генпрокурора, який брав участь у розслідуванні обставин смерті Чорновола, слідство нібито встановило, що того вбили “чотирма ударами кастета в потиличну ділянку голови, й таким самим кастетом добили водія”.

“Безперечно, що не ДТП. Було встановлено відключення подушок безпеки, підробку огляду місця події, було встановлено вбивство на Волині основного свідка. Коли ми відкопали труп, там були важкі метали в кістках. І ми розкрутили експерта, який сказав, що він не проводив розтин тіла Чорновола”, – сказав Голомша.

Станом на 15 вересня в Офісі генпрокурора і Міністерстві внутрішніх справ України заяву експравоохоронця не коментували.

Нагадаємо, що радянський дисидент, один із лідерів українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80–90-х років XX століття, очільник Народного руху України, кандидат у президенти (1991 рік) В’ячеслав Чорновіл загинув 25 березня 1999 року, за офіційною версією слідства, в ДТП під Києвом разом зі своїм водієм Євгеном Павловим.

Трагедія сталася на п’ятому кілометрі траси Бориспіль – Золотоноша: легковик Чорновола зіткнувся з КамАЗом, що розвертався на дорозі.

Соратники Чорновола, всупереч офіційній версії, назвали смерть політика “політичним убивством”. Вони наголошували на неефективному розслідуванні. На початку 2000-х слідство кілька разів відновлювали, проте як убивство загибель Чорновола ніколи не розслідували.

2014 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області закрив справу проти водія вантажівки після закінчення строку давності. Апеляцію на це рішення родичі Чорновола виграли.

У серпні 2014-го розслідування загибелі політика відновили.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter