Експертиза показала, що суддя, який на смерть збив нацгвардійця в Києві, був за кермом напідпитку

Дата: 11 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Судово-психологічна експертиза підтвердила, що суддя, який 25 травня на смерть збив на блокпості в Києві військовослужбовця Національної гвардії України, перебував на момент ДТП у стані алкогольного сп’яніння.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Олексій Тандир. Фото: РБК-Україна

Так, завдяки судово-психологічній експертизі слідство змогло довести, що суддя Олексій Тандир у момент смертельного ДТП перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Крім того, результати іншої експертизи свідчать про те, що суддя їхав за кермом автомобіля на момент ДТП зі швидкістю 100 км/год.

Як пояснили в ДБР, Тандир, маючи спеціальні юридичні знання та професійні навички, намагався приховати сліди алкогольного сп’яніння та унеможливити встановлення кількості алкоголю у відібраних у нього біологічних рідинах.

Фото: Державне бюро розслідувань

Нагадаємо, що трагічний випадок трапився близько опівночі 25 травня. Суддя на “лексусі” їхав Берестейським проспектом та збив нацгвардійця, який стояв на блокпості. Той від отриманих травм загинув на місці.

Вища рада правосуддя дала згоду на утримання під вартою голови Макарівського районного суду Олексія Тандира, якого підозрюють у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння.

Прокурор Київської міської прокуратури Андрій Даньков зазначив, що суддя з перших хвилин перешкоджав слідству: не дав ніяких свідчень про ДТП, а тільки жалівся, що незнайомці у військовій формі застосували до нього силу. Кров у підозрюваного вдалося взяти тільки через 18 годин.

Якщо суд визнає Тандира винним, то його можуть позбавити волі на строк до 10 років. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter