Експерт вийшов за межі повноважень у справі про приховування листування проти кримчанина Топчі – захист

Дата: 05 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Незаконний “Радянський районний суд Криму” завершив судове слідство в кримінальній справі проти Енвера Топчі/ Російські силовики звинувачують у тому, що він приховав від них своє листування з особою, яка начебто воює за терористичну організацію “Ісламська держава”. 

Про це повідомляє видання “Кримський процес”

Під час засідання допитали експерта-релігієзнавця, що склав висновок для слідчого ФСБ. Сторона захисту вказує, що під час засідання встановили, що в процесі підготовки висновку експерт перевищив свої повноваження. Він дав висновок про причетність якогось співрозмовника підсудного до терористичної організації, не маючи на те переконливих підстав і відповідної професійної кваліфікації.

Енвер Топчі повідомив у “суді”, що підписав протокол допиту під тиском, і попросив вважати зміст цього документа недійсним.

Дебати сторін у цій справі очікуються 24 березня.

Нагадаємо, 31 серпня 2020 року російські силовики обшукали будинки кримських татар у Судаку, Совєтському і Нижньогірському районах. За даними активістів, російські силовики обшукали помешкання Енвера Топчі, Айдера Аблякімова, Рідвана Умерова та Айдера Кадирова.

Прокуратура Автономної Республіки Крим і поліція порушили кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків у будинках кримськотатарських активістів. У Представництві президента України в АРК засудили обшуки російських силовиків у будинках кримських татар.

У МЗС України висловили протест через нові обшуки й затримання в Криму, а також заявили, що від Росії чекають виконання резолюцій ООН і звільнення затриманих кримських татар.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter