Екскерівника дитячого табору у Львові підозрюють в 11 зґвалтуваннях дівчат

Дата: 25 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

У Львові поліція повідомила місцевому жителю про підозру в розбещенні та зґвалтуванні малолітніх підопічних дитячого табору. 

Про це повідомили в поліції Львівщини. 

У Львові слідчі повідомили про підозру зловмиснику, причетному до розбещування та зґвалтування малолітніх дівчатЯк…

Опубліковано Поліція Львівської області Четвер, 24 вересня 2020 р.

46-річний львів’янин був керівником одного з офіційно не зареєстрованих молодіжних таборів. За даними медіа, про ймовірні злочини дізналися, коли минулого року до правоохоронців звернулась одна з жертв чоловіка. Згодом, під час розслідування, поліцейські дізналися про інші 11 випадків, перший з яких датується ще 2005 роком. 

“Слідчі спільно зі співробітниками інших підрозділів поліції Львівщини провели колосальну роботу. Були встановлені жертви зловмисника, на сьогодні – молоді жінки. Багато з них не хотіли згадувати ці події – і їх можна зрозуміти. Проте правоохоронці завдяки кропіткій та злагодженій роботі зібрали доказову базу, достатню для того, щоб ми могли повідомити зловмиснику про підозру у вчиненні 11 злочинів”, – розповіли слідчі. 

Офіційно чоловіка підозрюють за трьома статтями: “Розбещення неповнолітніх”, “Зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди” та “Статеві зносини з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку”. Максимальне покарання, що загрожує підозрюваному, – позбавлення волі на строк до 15 років.

Нагадаємо, що на початку року президент Зеленський підписав закон щодо впровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи й статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього та посилення відповідальності за такі злочини.

Водночас, як зазначають експерти, виключно посилення покарання за подібні злочини не вистачить для того, щоб уберегти дітей від сексуального насильства. Журналістка ZMINA поспілкувалась із фахівцями в цій галузі та докладно розповіла про ризики запровадження реєстру.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter