Ексдепутата Київради звинувачують в антисемітизмі: він заявив, що юдеї “закликають бісів під час молитов” та вбивають людей

Дата: 26 Липня 2022
A+ A- Підписатися

25 липня колишній депутат Київської міської ради Михайло Ковальчук негативно висловився в соцмережах про головне свято юдеїв. Найбільша всеукраїнська єврейська організація назвала цей допис Ковальчука антисемітським.

Про це йдеться в повідомленні Об’єднаної єврейської общини України.

Фото: Київ 24

Як Ковальчук зазначив у своєму дописі, головне свято юдеїв – песах, святкується в першу повню після весняного рівнодення.

“У ніч при повному місяці юдейські рабини, читаючи молитви зі своїх священних писань, закликають бісів, паралельно з чим приносять у жертву тварин, піддаючи їх жорстоким тортурам. Деякі ортодоксальні юдеї практикують ритуальні вбивства людей, найчастіше їх жертвами стають маленькі діти, діти не євреїв (гоїв)”, – написав він.

Також ексдепутат зазначив, що сатанізм є однією з форм юдаїзму, де особливу увагу приділяють саме жертвопринесенням та годівлі своїх господарів – темних сил. Натомість, як переконаний Ковальчук, юдеї отримують гроші й владу над іншими народами, радіючи своїм багатствам та не зважаючи на те, що з ними станеться після смерті.

Всеукраїнська єврейська організація засудила заяву колишнього депутата Київської міськради.

“Подібні висловлювання є антисемітизмом, згідно із Законом “Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні”, і порушують статтю 161 КК України. А саме висловлювання брехливих, нелюдських, демонізуючих або стереотипних тверджень про євреїв”, – зазначає єврейська організація.

Об’єднана єврейська община України закликала до негайної реакції правоохоронних органів. Такі висловлювання неприпустимі в єдиній Україні й тим паче під час воєнного стану та з боку депутата міської ради.

Відреагував і нардеп Олексій Гончаренко: він закликав Національну поліцію негайно порушити кримінальну справу. 

“Антисемітизму в нашій країні не буде. Буде повага до всіх народів, всіх націй та всіх людей (крім росіян, звісно). Люди, які роздумують про те, що “юдеї зробили підміну, змусивши русів поклонятися їхньому богу – дияволу” не можуть спокійно жити в Україні”, – зазначив Гончаренко.

Нагадаємо, що 14 травня в Київраді вперше застосували імперативний мандат: свого депутата Михайла Ковальчука відкликала “Батьківщина” за висловлювання про мобілізацію. На початку повномасштабної війни Росії проти України депутат на особистій сторінці в соцмережі розмістив інформацію про те, що війна офіційно не оголошена, тому мобілізація не має юридичної сили. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter