Ексчиновнику з Херсонщини, який налагоджує подачу води до Криму, повідомили про підозру

Дата: 19 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці оголосили підозру чиновнику-колаборанту, який займається налагодженням подачі води до російських військових баз у Криму. Ним виявився екскерівник Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра, який на початку повномасштабного вторгнення підтримав окупантів.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Слідчі встановили, що на початку повномасштабного вторгнення та окупації області, “посадовець” добровільно погодився на співпрацю з військовими РФ та очолив псевдоорган “государственное унитарное предприятие водных ресурсов Херсонской области”.

“На цій “посаді” він виконує вказівки кремля щодо налагодження безперебійного водопостачання до військових баз РФ на території українського півострова. Для цього колаборант підписав “доручення” щодо незаконного приєднання до складу окупаційного органу підрозділів Північно-Кримського каналу”,  повідомили правоохоронці.

За даними СБУ, через цю гідротехнічну артерію підозрюваний намагається забезпечити подачу дніпровської води до місць тимчасової дислокації окупаційних угруповань у захопленій частині півдня України.

СБУ повідомило йому про підозру у добровільному зайнятті громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території. 

Правоохоронцям відомо, що підозрюваний виїхав на тимчасово окуповану територію, наразі вони проводять комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, від початку повномасштабного російського вторгнення і станом на 1 грудня детективи Державного бюро розслідувань зареєстрували 1127 проваджень щодо підозр у держзраді та колабораціонізмі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter