Джемілєв закликав Порошенка до повної блокади Криму

Дата: 26 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв закликав президента Петра Порошенка повністю припинити постачання до Криму продуктів харчування та енергоносіїв.

Про це він заявив в Українському кризовому медіацентрі, пише “Українська правда“.

Джемілєв повідомив, що сказав про це президенту Петру Порошенку особисто.

Я прихильник і це я висловив президенту. Повна блокада повинна бути“, – сказав він.

За словами Джемілєва, “якщо Росія захопила Крим, вона несе повну відповідальність за його економічне становище, як їх годувати, як освітлювати“.

І в обстановці тієї злості, тої агресії, яку Росія дозволяє собі відносно України, говорити про те, що “ми все одно будемо постачати вам електроенергію, годувати вас” – я думаю, що дуже нерозумно“, – заявив лідер кримських татар.

За його словами, прихильники України в Криму, з якими він спілкується, також закликають ввести блокаду, бо знають, що перспектив у так званому російському Криму в них немає, і готові перетерпіти будь-які випробування заради найскорішого звільнення. 

Нагадаємо, експерти Кримської польової місії з прав людини у грудневому звіті зазначають, що рішення щодо скасування пасажирських автобусних і залізничних перевезень на територію Криму, що було ухвалене українською владою 26 грудня, суттєво порушує права людини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter