Дитяча уповноважена РФ, помічник Путіна, Кадиров та російські неонацисти: США розширили санкційний список

Дата: 15 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Міністерство фінансів США розширило санкційний список росіян, причетних до повномасштабного вторгнення в Україну. 

Про це повідомили на сайті відомства. 

Рамзан Кадиров та Марія Львова-Бєлова

До списку додали 22 осіб та дві компанії. 

Серед осіб, які опинились у переліку, голова Чечні Рамзан Кадиров та його родичі, зокрема три дружини, російська уповноважена президента з прав дитини Марія Львова-Бєлова, голова платіжної системи “Мир” Володимир Комлєв, керівник Національного розрахункового депозитарію Віктор Жидков, гендиректор Агентства зі страхування вкладів Андрій Мельников, помічник президента Росії Максим Орєшкін, представники окупаційної адміністрацій Запорізької області Володимир Рогов та Євген Балицький

Слід зазначити, що раніше США вже вводили санкції щодо Кадирова та деяких його рідних: у 2017-му за так званим “законом Магнітського” та у 2020-му за порушення прав людини у Чечні. 

Серед організацій, які внесли до списку, неонацистське воєнізоване угруповання “Русич”. Під санкції потрапили і його керівники Олексій Мільчаков та Ян Петровський.

Олексій Мільчаков та Ян Петровський

Також до списку додали чимало так званих “суддів” з окупованого Криму: у списку “голова Київського районного суду Сімферополя” Андрій Долгополов та двоє його колег Михайло Бєлоусов й Віктор Можелянський, а також “суддя Джанкойського районного суду” Марія Єрмакова.

Серед підсанкційних осіб також російський силовик Дмитро Сергійович Грамашов. Він є офіцером ФСБ та брав участь у переслідуванні кримських татар, журналістів та інших незгодних з окупацією. 

Крім цього, США ввели заборону на надання РФ обладнання та технологій для “квантових обчислень” і включили до списку санкцій російські структури, пов’язані з розробками в цій галузі.

Нагадаємо, що раніше до санкційного списку США включили колаборантів, що ведуть антиукраїнську діяльність, серед них – пропагандист Кирило Стремоусов, колишній український політик Володимир Сальдо з Херсонщини, самопроголошений очільник окупованого Маріуполя Костянтин Іващенко.

Росія стала лідеркою у світі за кількістю накладених санкцій, обігнавши Іран та Північну Корею. Від 24 лютого, за даними глобальної бази даних щодо відстеження санкцій Castellum.ai, стосовно країни ввели вже 9 206 обмежень (станом на 15 вересня 2022 року).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter