Двоє мешканців Херсонщини підірвалися на “розтяжці”, залишеній військовими РФ

Дата: 23 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У селі Правдине Білозірської територіальної громади двоє цивільних громадян постраждали через детонацію вибухового пристрою. 

Про це у фейсбуці повідомив керівник виконавчого апарату облради Херсонщини Юрій Соболевський.

“Розтяжка”, встановлена окупантами на Київщині. Джерело: МВС України

За його словами, 23 квітня на Херсонщині двоє людей підірвалися, за попередніми даними, на “розтяжці”. Обоє дістали поранення, медики намагаються врятувати життя постраждалих.

У селі Правдине Білозерської територіальної громади сталася трагедія. Двоє людей підірвалися на “розтяжці” (імовірно). Нині за їхнє життя борються лікарі. Такі випадки – це ще один елемент “визволення” Херсонської області орками (російськими військовими – ред.)”, – повідомив Соболевський.

Посадовець звернувся до всіх мешканців Херсонської області із проханням бути обережними, не наближатися до небезпечних предметів і попереджати працівників ДСНС, місцеву владу, і оточуючих, у разі виявлення такого предмету. 

Раніше ZMIA повідомляла, що російські військові проводять мінування на всіх тимчасового окупованих територіях України. 

Зокрема, в ніч на 18 квітня вздовж траси Херсон – Снігурівка (відрізок між Наддніпрянське – Олександрівка) окупанти щільно замінували поля, посадки та ґрунтові дороги.

Нагадаємо, що коаліція “Україна. П’ята ранку” збирає та документує воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення для національних та міжнародних механізмів правосуддя.
 
Зокрема, це умисні вбивства населення, катування і нелюдське поводження, умисне заподіяння тяжких страждань чи серйозного каліцтва, зґвалтування, руйнування і привласнення майна, не спричинене військовою необхідністю, примус цивільних осіб чи військовополонених служити в збройних силах РФ, використання населення як “живих щитів”, депортація українців до Росії чи на окуповані нею території Донбасу і Криму, викрадення і незаконні арешти цивільних осіб, взяття заручників, вчинення нападу на військових, які припинили брати участь у воєнних діях, віроломне використання форми чи знаків протилежної армії, емблеми Червоного Хреста, використання забороненої зброї (наприклад, касетних боєприпасів), використання отруйних речовин, напади на релігійні й культурні установи, розграбування суспільної й особистої власності тощо.
 
Правозахисники просять надсилати інформацію і докази про вказані злочини у вашому населеному пункті на електронну адресу warcrimeSOS.UA@gmail.com. Ознайомтеся з детальною пам’яткою, як фіксувати докази воєнних злочинів і злочинів проти людяності.
 
Якщо у вас є дані про викрадення або страти активістів, волонтерів, журналістів, представників органів місцевого самоврядування, повідомте нас на адресу tp@humanrights.org.ua.
 
Якщо ви бажаєте пройти навчання і долучитися до команди волонтерів Коаліції “Україна. П’ята ранку”, які документують воєнні злочини, просимо заповнити онлайн-форму.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter