Двом військовим, причетним до поранення дітей на виставці зброї в Чернігові, повідомили про підозру

Дата: 05 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру двом військовослужбовцям, які причетні до поранення дітей унаслідок вибуху боєприпасу на виставці зброї в Чернігові.

Про це повідомляє ДБР.

Фото: телеграм-канал Кирила Тимошенка

За даними відомства, один з військовослужбовців під час демонстрації зброї дозволив дитині взяти до рук споряджену реактивну протитанкову гранату (РПГ–26) та натиснути спусковий гачок. Унаслідок пострілу постраждало 15 осіб, сім з яких – діти.

Другу підозру повідомлено командиру вищезгаданого військовослужбовця, який дав наказ підлеглим привезти зброю на виставку для демонстрації.

Чоловікам повідомлено про підозру в порушенні правил поводження зі зброєю, що заподіяло тілесні ушкодження кільком особам (ч. 2 ст. 414 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

4 вересня військовослужбовці були затримані, до суду буде подане клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво здійснює Чернігівська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Як відомо, 3 вересня в Чернігові на Валу біля художнього музею проходила виставка боєприпасів, один з яких здетонував, і пролунав вибух. Як з’ясувалося, на місці спрацював ручний протитанковий гранатомет, його тримав і натискав на курок 10-річний хлопчик.

Обласна влада пояснила, що в історичному центрі Чернігова організували захід, який передбачав інтерактив для дітей. Там “чомусь була й експозиція з бойовою зброєю, яка спрацювала”. Правоохоронці почали розслідування.

За останніми даними, внаслідок вибуху постраждали 15 людей, серед яких сім дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter