Двом колишнім українським правоохоронцям прокуратура АРК повідомила про підозру у державній зраді

Дата: 11 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Прокуратура Автономної Республіки Крим (АРК) і Севастополя оголосила про підозру двом колишнім заступникам начальника Сімферопольського міського управління міліції. Їм інкримінують державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України). 

Про це повідомляє пресслужба прокуратури автономії.

Дмитро Коржов та Ігор Мометенко

Українські слідчі встановили, що чоловіки склали присягу на вірність українському народу. Утім, з початку окупації півострова 2014 року підозрювані зрадили присязі та перейшли на службу до незаконно створеного “Міністерства внутрішніх справ Республіки Крим”, що зрештою увійшло до складу “Міністерства внутрішніх справ РФ. 

Підозрювані обіймали посади “заступника начальника поліції МВС Республіки Крим” та “заступника начальника поліції охорони громадського порядку управління МВС Росії у м. Ялта”.

У прокуратурі наголошують, що своєю участю в роботі незаконно створених правоохоронних органів чоловіки сприяли становленню окупаційної адміністрації РФ та допомагали представникам держави-окупанта у підривній діяльності проти України.

Якщо опиратися на дані з з відкритих джерел, мова йде про Ігоря Момотенка (Igor Grigorevich Momotenko, Ihor Momotenko) та Дмитра Коржова (Dmitrii Pavlovich Korzhov, Dmytro Korzhov)

Наразі відсутні публічні коментарі цих осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter