Двоє суддів Майдану під час переслідування активістів самі були під слідством – адвокат

Дата: 27 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Судді Соломянського суду Андрій Макуха та Алла Демидовська, які брали під варту активістів Майдану, на той момент вже перебували під слідством за хабарі, взяті у 2013 році.

Про це повідомляє на сторінці Facebook адвокат Небесно сотні Роман Маселко.

За його словами, ця обставина не заважала, а, можливо, навіть допомагала суддям виносити незаконні рішення.

“Справу по хабарю у червні 2014 року передано до суду. Однак, моя улюблениця суддя Оксана Царевич (також суддя Майдану), яка тепер сама сидить на лаві підсудних, двічі повертала обвинувальний акт прокурору”, – пише Маселко.

Він повідомляє, що вчора, 26 липня, кримінальну справу по хабарям згаданих суддів мав розглядати Печерський суд. Але справу перенесли через неявку сторін захисту.

Адвокат додає, що Вища рада юстиції винесла рішення про порушення цими суддями присяги ще в кінці минулого року, але Верховна Рада їх до сих пір їх не звільнила і вони продовжують отримувати свою зарплату за рахунок громадян.

Маселко також наводить характеристики згаданих суддів, написані головою голова Соломянського суду.

“Зі змісту наданої головою суду до ТСК характеристики судді Макухи А.А. вбачається, що він користується повагою та авторитетом у колективі, проте не завжди сумлінно ставиться до виконання своїх службових обов’язків та допускає випадки порушення строків розгляду справ. При цьому Макуха А.А. постійно працює над підвищенням та удосконаленням свого професійного рівня, добре знає чинне законодавство та вміло застосовує його в практичній роботі, у побуті дотримується норм суддівської етики”, – йдеться у характеристиці судді Макухи.

“Зі змісту характеристики судді Демидовської А.І., підписаної головою суду, вбачається, що суддя Демидовська А.І. постійно працює над підвищенням та удосконаленням свого професійного рівня, добре знає чинне законодавство та вміло застосовує його в практичній роботі. В основному якісно та у передбачені законом строки розглядає справи всіх категорій. За час роботи у судовій системі Демидовська А.І. зарекомендувала себе кваліфікованим та досвідченим суддею. Користується заслуженим авторитетом та повагою у колективі, дисциплінована, сумлінно ставиться до виконання своїх службових обов’язків. У поведінці дотримується норм суддівської етики”, – написано про Демідовську.

Адвокат обурюється тим, що судді, які брали хабарі і виносили незаконні рішення, користуються заслуженим авторитетом та повагою у колективі.

“На моє переконання, доки у суддів в авторитетах будуть такі персонажі, доти усі судді не мають жодного шансу відновити довіру до себе та стати авторитетами для суспільства”, – пише Маселко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter