Двох псевдопосадовців з Херсонщини підозрюють у колабораціонізмі

Дата: 10 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Двом мешканцям Херсонщини, які почали співпрацювати з російськими окупантами, повідомили про підозру в колабораційній діяльності. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Один з підозрюваних добровільно обійняв псевдопосаду “голови адміністрації” одного з населених пунктів Скадовського району Херсонської області, а інша – стала псевдоректоркою вищого навчального закладу. Виступаючи в ЗМІ, освітянка говорила про наміри впровадження на тимчасово окупованих територіях російської навчальної програми.

Підозри обом вручили за частинами 5 та 6, статті 111-1 КК України. Санкція першої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із забороною обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років з можливою конфіскацією майна, другої – позбавлення волі на строк від 10 до 12 років із забороною обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років з можливою конфіскацією майна.

У повідомленні правоохоронці не називають імен підозрюваних, однак на одному зі скриншотів, опублікованих ОГП, можна прочитати ім’я Олексія Бузова, а ім’я так званої “ректорки” – Тетяна Томіліна

Скриншот відео

Нагадаємо, що СБУ ідентифікувала всіх колаборантів і зрадників, які вступили до окупаційних “силових відомств” на Херсонщині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter