Двох приватних столичних лікарів судитимуть за смерть пацієнтки

Дата: 20 Липня 2022
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт щодо двох лікарів із приватних клінік у Києві, яких підозрюють у неналежному виконанні професійних обов’язків, що спричинило смерть пацієнтки.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Getty Images

У жовтні 2020-го молода жінка потрапила до стаціонарного відділення однієї з приватних клінік Києва для проведення планової операції, яка ускладнилася внутрішньою кровотечею.

У післяопераційний період пацієнтці стало гірше, і результати лабораторних досліджень давали підстави підозрювати наявність внутрішнього ушкодження судин печінки.

“Необхідно було негайно провести обстеження, які б дали змогу об’єктивно оцінити характер кровообігу, чого не було зроблено. Для усунення післяопераційних ускладнень лікарі провели ще дві безрезультатні операції”, – розповідають слідчі. 

Стан жінки не припиняв погіршуватись, а тому їй провели ще одну операцію, але вже в іншому закладі. Хірург мав усунути недоліки та ускладнення, які виникли під час попередніх втручань, проте необґрунтовано видалити частини печінки. Попри проведення реанімаційних заходів наступного дня жінка померла. Загалом їй провели чотири операції. 

“Зібрані докази свідчать про неналежне виконання професійних обов’язків медичними працівниками внаслідок недбалого ставлення до них. За умови недопущення цих недоліків життя пацієнтки могло б бути збережене”, – кажуть правоохоронці. 

Якщо провину лікарів доведуть, то їм загрожує позбавлення права обіймати певні посади на строк до п’яти років, виправні роботи на строк до двох років або ж позбавлення волі на строк до двох років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter