Двох посадовців Дніпровської установи виконання покарань викрили на хабарництві та наркотрафіку

Дата: 02 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Двох посадовців Дніпровської установи виконання покарань №4 викрили на отриманні хабарів з арештованих та спробі занести на територію установи наркотики. Досудове слідство щодо посадовців вже завершили. 

Про це повідомили у ДБР.

Фото: фейсбук-сторінка державна установа “Дніпровська установа виконання покарань 4”

Майор внутрішньої служби у змові з одним із арештованих отримував гроші за переведення у кращі камери. Така “послуга” коштувала приблизно 1 тисячу доларів. За гроші посадовець дозволяв арештованим також користуватися мобільними телефонами та грати в азартні ігри.

Інший обвинувачений – молодший інспектор – сховав пакунок з метадоном у кишені та намагався занести на територію. Його викрили під час огляду та обвинувачують у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні чи пересиланні наркотичних засобів. 

Викритому майору внутрішньої служби загрожує позбавлення волі на 10 років з конфіскацією майна, а другому посадовцю – обмеження волі на строк до 5 років.

В’язнів у Дніпровській установі виконання покарань №4, як свідчать дані Офісу Омбудсмана, тримають у неналежних умовах: їм доводиться спати по черзі через брак місць, а камери, в яких вони знаходяться, вкриті пліснявою. 

Камера, яку виявили монітори Офісу Омбудсмана влітку минулого року у Дніпровській установі виконання покарань №4. Фото: Офіс Омбудсмана

Адміністрація установи не реагує на зауваження Омбудсмана, адже під час цьогорічного візиту до установи монітори побачили більшість недоліків, які виявили ще рік назад. 

Не можуть отримати в’язні також належної медичної допомоги, зокрема психіатричної. 

Нагадаємо, що нещодавно у Бахмуті викрили молодшого інспектора відділу режиму та охорони СІЗО, який спільно з трьома в’язнями продавав наркотики.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter