Дуня Міятович розпочала роботу в якості комісара Ради Європи з прав людини

Дата: 03 Квітня 2018
A+ A- Підписатися

Правозахисниця Дуня Міятович, яка раніше була спецпредставницею ОБСЄ з питань свободи медіа, офіційно вступила на посаду комісара Ради Європи з прав людини.

Про це з посиланням на Раду ЄС повідомляє Громадське.

Дуня Міятович. Фото: Микола Мирний, Центр інформації про права людини

Міятович заявила, що з нетерпінням очікує співпраці з урядами країн, міжнародними організаціями, правозахисниками, журналістами та неурядовими організаціями.

Вона також зазначила, що пріоритетним напрямком її діяльності стане “реалізація норм, резолюцій та договорів”.

“Я маю намір зберегти досвід роботи попередніх комісарів і підтримувати здатність цієї установи швидко й ефективно реагувати на захист прав людини”, — підкреслила Міятович.

Нагадаємо, Дуню Міятович обрали комісаром Ради Європи з прав людини 24 січня 2018 року. Її каденція триватиме шість років, починаючи з 1 квітня 2018 року.

Протягом 2010-2017 років Міятович була спецпредставницею ОБСЄ з питань свободи ЗМІ. Окрім цього, вона працювала головою Європейської платформи регуляторних органів та очолювала групу фахівців Ради Європи з питань свободи слова й інформації в кризові періоди.

Комісар Ради Європи з прав людини — незалежна, неупереджена посадова особа. Цю посаду у Раді Європи заснували в 1999 році задля обізнаності зі станом прав людини у 47 країнах-членах Ради для виявлення недоліків у законодавстві та його застосуванні з точки зору прав людини. До обов’язків комісара також входить сприяти роботі національних омбудсманів та інших правозахисних інституцій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter