Другий за розміром шкільний округ у штаті Юта заборонив веселковий прапор у закладах

Дата: 22 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Наприкінці вересня в американському штаті Юта адміністрація шкільного округу Девіс заборонила в закладах веселковий прапор, назвавши його політичним. 

Про це повідомляє Washington Blade і Щотижнева американська газета-таблоїд для ЛГБТ-аудиторії, що виходить з 1969 року..

Фото: Davis School District

Шкільний округ Девіс є другим за величиною округом штату Юта з 72 987 учнями. Його адміністрація переконує, що заборонила веселковий прапор, а також прапор руху Black Lives Matter, бо вони є політичними, а тому порушують вимогу щодо політичної нейтральності класів. 

“Ми дотримуємося законів штату. У законі штату йдеться, що в нас має бути політично нейтральний клас”, – сказав прессекретар округу Кріс Вільямс.

Водночас із визначенням райдужного прапора як політичного не погоджуються правозахисники. Так, наприклад, з критикою такого кроку виступили в регіональному Американському союзі громадянських свобод.

“Школи штату Юта зобов’язані забезпечити, щоб усі учні, незалежно від їхньої сексуальної орієнтації чи статі, почувалися бажаними в класі. Ми закликаємо адміністрації шкіл та вчителів ухвалити політику, яка дозволить усім учням почуватись у безпеці та долученими”, – зазначили вони. 

Звинувачення в політизації райдужного прапора адміністрація шкільного округу відкидає та наполягає, що нова політика не має на меті вилучення когось зі шкільного простору і що всіх студентів люблять і вітають, незважаючи на їхні відмінності.

Фото: Mark Blinch / Reuters

Це не перший випадок у штаті Юта, який трапився цього року та стосується теми ЛГБТ-людей. У лютому кілька батьків у місті Мюрреї поскаржилися після того, як учитель початкової школи прочитав у класі книгу “Називай мене Макспро трансгендерного хлопчика. Зробив він це на прохання одного з учнів.

У відповідь на це тамтешній шкільний округ скасував спеціальну програму, спрямовану на знайомство дітей з різноманітнішими персонажами та літературою.

Водночас, попри репутацію консервативного та дуже релігійного штату, підтримка прав ЛГБТ з боку жителів Юти зростає з роками. Понад половину населення підтримує одностатеві шлюби, а 74% у 2019-му розповіли, що підтримують ухвалення антидискримінаційного законодавства, що захищає ЛГБТ.

На початку минулого року в Юті офіційно заборонили конверсійну терапію серед неповнолітніх. Тоді губернатор Гері Герберт розповідав, що “історії молодих людей, які пройшли так звану терапію, розривають серце”.

Нагадаємо, що нещодавно в Росії запропонували визнати ЛГБТ, радикальний фемінізм і чайлдфрі екстремістськими рухами. 

Фотографія обкладинки: Pinterest

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter