“Другий Мао”: в Китаї запроваджують обов’язкове вивчення думок Сі Цзіньпіна про соціалізм

Дата: 25 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Китай запроваджує політичну ідеологію голови КНР Сі Цзіньпіна до загальнонаціональної навчальної програми: вона буде інтегрована від початкової школи до університету.

Про це повідомили в міністерстві освіти країни, повідомляє офіційне видання китайської влади англійською мовою Global Times.

Джерело: dreamstime.com

“Початкові школи будуть зосереджені на вихованні любові до країни, Комуністичної партії Китаю й соціалізму. У середніх школах основна увага приділятиметься поєднанню досвіду та знань, щоб допомогти учням сформувати базові політичні судження і думки”, – йдеться в повідомленні.

У коледжах більшу увагу приділятимуть “розвитку теоретичного мислення”.

Китайські посадовці вважають, що це допоможе “виростити будівельників і послідовників соціалізму на всебічній моральній, інтелектуальній, фізичній та естетичній основі”, а принципи такого вчення полягатимуть у трудовій освіті “для розвитку працьовитого духу” й освіті з питань національної безпеки.

“Думки Сі Цзіньпіна” вище керівництво закріпило в китайській конституції ще 2018 року. Відтоді доктрину очільника держави вивчали в деяких університетах і політичних молодіжних організаціях. Вона містить 14 основних принципів, які характеризують комуністичні ідеали, зокрема “абсолютний авторитет партії над народною армією”.

Раніше основоположною для всіх жителів Китаю була лише політична ідеологія засновника Компартії Китаю Мао Цзедуна.

Як повідомляла ZMINA, в червні 2021 року закрилася єдина продемократична газета Гонконгу Apple Daily. Видання було єдиним, що критикувало комуністичну владу Китаю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter