Другий тур виборів пройшов без системних порушень – ОПОРА

Дата: 22 Квітня 2019
A+ A- Підписатися

Голосування під час другого туру виборів Президента України пройшло без системних порушень у відповідності до норм українського законодавства та міжнародних стандартів.

Про це повідомила голова правління Громадянської мережі “ОПОРА” Ольга Айвазовська, повідомляє Укрінформ.

Під час голосування, за словами Айвазовської, монітори не зафіксували й серйозних конфліктів. 

“У цілому ми хочемо оцінити день виборів як такий, що відбувся у безконфліктний спосіб із належним дотриманням норм законодавства про вибори Президента та у відповідності до міжнародних стандартів. Отже, день виборів пройшов на високому рівні й кількість порушень і тип їхній насправді мало відрізняються порівняно з першим туром виборів, але тенденція є позитивною, тобто відсотково кількість дільниць, на яких зафіксовано нашими спостерігачами порушення, є значно меншою”, – сказала вона. 

Як відомо, для проведення виборів в Україні утворили 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також близько 30 тисяч дільничних виборчих комісій. За кордоном 21 квітня працювала 101 виборча дільниця. За даними активістів, явка виборців становила 62,07%

Нагадаємо, що на Донеччині поліція відкрила кримінальне провадження щодо перешкоджання здійсненню виборчого права на дільниці у селі Лебединське, де через несвоєчасне відкриття змогла проголосувати лише одна людина. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter