Другий пішов: заступник голови Херсонської ОДА написав заяву про звільнення

Дата: 09 Квітня 2019
A+ A- Підписатися

Заступник голови Херсонської обласної адміністрації Євген Рищук, якого активісти називають одним з причетних до вбивства Катерини Гандзюк, написав заяву про відставку.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За словами Рищука, він іде слідом за своїм колегою Андрієм Гордєєвим, якого також звинувачують у причетності до вбивства Гандзюк та який залишив свою посаду нещодавно. 

“Як усім відомо, в п’ятницю Глава ОДА Гордєєв А.А. написав заяву на звільнення. Мій крок такий самий. Я прийшов в ОДА на запрошення Андрія Гордєєва і йду разом з ним. Як мені здається (багато посміються), саме так і має бути. Чи шкодую я про те, що обміняв своє затишне життя на роботу в ОДА? Ні. Я придбав сивину і повагу багатьох людей в області”, – написав Рищук. 

Євген Рищук

У дописі, де чиновник розповідає про звільнення, він також згадав і активістів ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?”, які ще на початку квітня вимагали від президента звільнити ймовірних причетних до вбивства Гандзюк та інших нападів на активістів у регіонах.  

“Що стосується того проплаченого марення під назвою “Хто замовив Катю Гандзюк?”,  можу сказати одне. Я вірю, що рано чи пізно знайдемо справжнього замовника. Що стосується мене, я все сказав в СБУ, пройшов поліграф і готовий допомагати всім, хто шукає справжнього замовника. А для себе роблю висновок: мене хтось дуже боїться”, – додав Рищук. 

Як відомо, Катерина Гандзюк померла в лікарні 4 листопада після того, як 31 липня її облили сірчаною кислотою. Того ж дня поліція змінила кваліфікацію справи із замаху на злочин на умисне вбивство. У справі було п’ятеро затриманих.

На початку лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк. Пізніше Мангер заявив, що не тікатиме з країни через підозру в організації вбивства активістки і готовий співпрацювати зі слідством. Згодом він заявив про причетність до вбивства Катерини Гандзюк генерала СБУ Данила Доценка. СБУ закиди щодо генерала Доценка відкинула, назвавши заяву Мангера “абсурдною та безпідставною”. Згодом на чиновника одягли електронний браслет.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter