Довічне загрожує високопосадовцю Генштабу ЗС РФ родом з Миколаївщини

Дата: 14 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, веденні агресивної війни та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України й глорифікації її учасників повідомили начальнику Головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ – першому заступнику начальника Генштабу ЗС РФ.

Про це розповіли в Офіс генерального прокурора. 

Сергій Рудський та фотографія підозрюваного, яку виклали правоохоронці

Імені російського військового не називають, однак, судячи з фото, йдеться про Сергія Рудського. Він народився на Миколаївщині, а з 2020-го має звання “героя Росії”. Торік його внесли до санкційного списку в Британії за керування російськими військами в Сирії. 

Слідчі кажуть, що він з 2021 року до сьогодні “особисто планує та безпосередньо віддає накази підлеглим щодо застосування й оперативного управління” російськими військами, які вдерлися в Україну. 

“Підозрюваний контролює виконання наказів по захопленню територій нашої держави, а також організовує взаємодію з федеральними органами виконавчої влади, у складі яких є інші війська, військові формування та органи”, – кажуть правоохоронці. 

Дії Рудського призвели до тяжких наслідків – загибелі цивільних громадян, зокрема дітей, отримання ними тілесних ушкоджень, знищення будівель, майна та інфраструктури.

Окрім цього, торік 25 березня він брав участь у засіданні, яке транслювали на російських телевізійних каналах, і публічно виправдовував та визнавав правомірною збройну агресію проти України.

Фото: міноборони РФ

Рудського можуть оголосити в розшук. Тільки за статтею щодо зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України йому загрожує від 10 до 15 років або довічне з ймовірною конфіскацією майна. 

Рудський, як і багато інших російських посадовців та військових, став одним з багатьох у списку підозрюваних у магістральній справі 24 лютого, список яких ведуть в Офісі генерального прокурора. Переглянути перелік можна за посиланням

Нагадаємо, що за допомогу в перекиданні через Крим російських військових судитимуть міністра транспорту РФ Віталія Савєльєва.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter