Довічне загрожує російському підполковнику, який наказав розстріляти автівки цивільних під Харковом

Дата: 09 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

До 15 років позбавлення волі або довічне загрожує заступнику командира з військово-політичної роботи 25 окремої мотострілецької бригади Західного військового округу ЗС РФ Євгенію Зеленову. Слідчі підозрюють, що він віддав наказ розстріляти цивільну автівку. 

Про це розповіли в СБУ. 

Підозрюваний російський військовий. Фото: ВКонтакте

47-річний росіянин має звання підполковника. 

Есбівці встановили, що в перший день повномасштабного вторгнення Зеленов командував однією з російських батальйонно-тактичних груп, яка вела активні бойові дії з підрозділами Сил оборони на східному напрямку. Коли окупанти наблизилися до Харківської кільцевої дороги з боку селища Липці, то заблокували в’їзд до Харкова. 

Місцеві, які намагалися проїхати дорогою, вимагали розблокувати рух і чинили спротив. За це підозрюваний, як вважають слідчі, наказав підлеглим відкрити вогонь на ураження по автомобілях, внаслідок чого одна людина загинула, а щонайменше двоє отримали важкі поранення.

За вбивства мирних жителів він отримав від російського народу “орден мужності”.

Нагадаємо, що тимчасовому виконувачу обов’язків начальника розвідки 64 окремої мотострілецької бригади сухопутних військ РФ Дмитру Сергійовичу Дьогтю оголосили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним убивством. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне за вбивство цивільного на Київщині. 

Бригада, частиною якої був Дьоготь, окупувала Бучу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter