Долю мечеті, через яку голодують активісти, вирішить російська влада Криму

Дата: 06 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

Забудовник вирішив тимчасово не зносити мечеть, розташовану на території “галявини протесту” у мікрорайоні Стрілецька в Сімферополі.

За словами неназваного представника будівельної компанії “Акура”, яка планує звести в районі “галявини протесту” житловий комплекс “Кримська троянда”, долю мечеті вирішить влада Криму та відповідні контролюючі органи.

“Ми прийняли рішення не вживати жодних дій щодо будівлі, яку люди називають мечеттю, хоча ніхто цей статус не надав офіційно. Цілком очевидно, що будівля побудована без дотримання будівельних норм, а значить, без проекту, і здати її в експлуатацію неможливо”, − цитує його видання “Крыминформ”.

Представник компанії також заявив, що будівництво мечеті та церкви на території житлового комплексу входило в плани забудовника. Їх проекти планують розробити разом з Духовним управлінням мусульман Криму та Кримською єпархією.

“В новому мікрорайоні Сімферополя житимуть представники різних віросповідань, інтереси яких ми плануємо врахувати. Менш за все Крим потребує міжнаціональних і міжконфесійних конфліктів”, − зазначив він.

Активісти “галявини протесту” “Стрілецька” під час акції проти знесення мечеті. Фото: Крим.Реалії

Активіст “галявини протесту” “Стрілецька” Фазіл Ібраїмов заявив, що не вірить словам забудовника.

“Вони кажуть, що перенесуть мечеть і побудують нову… Я підкреслюю, що ми побудували мечеть там, де нам зручно, і ми цю землю нікому не збираємося віддавати, ми мирно заслужили цю землю, ми домагалися землі за України, і за Росії”, − наводить його слова “Крим.Реалії”.

Нагадаємо, на території “галявини протесту” у сімферопольському мікрорайоні Стрілецька, де живуть переважно репатріанти, готуються побудувати новий район під назвою “Кримська троянда”. В планах забудовника – зведення житлових будинків на дев’ять тисяч осіб, а також школи, дитячі садки, спортивні комплекси та магазини.

6 грудня після спроби виступити на громадських слуханнях із приводу будівництва “Кримської троянди”, до 62-річного активіста “галявини протесту” Фазиля Ібраїмова з обшуком прийшли російські силовики. Вони шукали в його будинку ісламську літературу й документи, пов’язані з учасниками “поляни протесту”.

Згодом активісти “Стрілецької” провели мітинг, на якому закликали російського президента Володимира Путіна “захистити від зносу будинки й мечеть”, які кримська влада вважає незаконно зведеними. 5 лютого з тієї ж причини вони оголосили масове голодування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter