Добровольцями-рятувальниками зголосились стати вже понад 10 тисяч українців

Дата: 17 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Від початку оголошення набору добровольцями Державної служби надзвичайних ситуацій зголосились стати вже понад 10 тисяч осіб. 

Про це повідомили у ДСНС.

Фото: ДСНС

Інформація про початок набору добровольців у службу з’явилась 5 квітня. Всього за три перші дні охочих допомагати з ліквідацією наслідків збройної агресії Росії нараховували близько 5 тисяч, а наприкінці першого тижня – вже 8 тисяч. Більшість з них були з Києва та Київської області. 

Добровольці допомагають з рятуванням людей, наданням допомоги потерпілим й розвантаженням гуманітарних вантажів. Нині вони працюють на Київщині та беруть участь, зокрема, у пошуках зниклих. Основні зусилля на розборі завалів у регіоні зосереджені у Бородянці. 

У ДСНС кажуть, що всіх охочих допомогти не можуть залучити до роботи зараз, бо не на всій території, яка постраждала від окупації, ще провели розмінування. 

“Дякуємо вам, українці! Разом відбудуємо країну!” – звернулись до добровольців у ДСНС.

Для того, аби стати добровольцем, треба заповнити анкету. У ній необхідно вказати назву області, в якій ви проживаєте, назву району та ОТГ, свої прізвище, ім’я та по батькові, вік, стать, контактний номер телефону, електронну пошту та дати дозвіл на обробку персональних даних. 

Нагадаємо, що, зокрема  завдяки допомозі волонтерів, на Київщині вже вдалось очистити сотні кілометрів доріг від сміття, знищеної техніки росіян та автівок.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter