До України втік московський активіст, якого судили за участь у мітингу

Дата: 21 Грудня 2015
A+ A- Підписатися

Активіст нелегально перетнув російсько-український кордон і приїхав до Харкова.

Як повідомляють “Грані“, московський громадський активіст Володимир Іонов, який перебуває під судом за статтею 212.1 КК (неодноразові порушення на мітингах), втік до України. Напередодні активіст, який не має закордонного паспорта, нелегально перетнув російсько-український кордон і зараз знаходиться в Харкові.

Тепер він планує легалізуватися в Україні і подати документи на здобуття політичного притулку.

“Зараз мені хотілося б уникнути в’язниці. Коли я був один, мені було абсолютно все одно. Тепер я не один – з коханою жінкою, у неї конституція набагато тонше, ніж моя. З почуття турботи і любові до неї я ухвалив таке рішення“, – пояснив активіст.

Подруга Іонова Ольга Браун, також москвичка, раніше легально виїхала до України.

Активіст думає, що поїхав не назавжди, і що у Росії незабаром відбудуться зміни – сподівається, що без крові.

Як відомо, сторона обвинувачення просила для Іонова три роки умовно та заборону на виїзд із Москви та відвідування масових заходів. Активіст сказав, що не буде дотримуватись цих обмежень. Вирок мали оголосити 10 грудня, однак активіст потрапив до реанімації з діагнозом “нестабільна стенокардія”. Оголошення вироку та останній виступ Іонова перенесли на 23 грудня.

Нагадаємо, вчора близько 10 активістів вийшли на Луб’янську площу у Москві під будівлю Федеральної служби безпеки. У День працівника органів безпеки Росії вони вимагали звільнити активістів Петра Павленського, Ільдара Дадіна та Дмитра Бученкова. Поліція за дві хвилини затримала усіх учасників акції. Згодом їх відпустили, склавши протоколи за статтею нового закону про мітинги – повторне порушення порядку організації чи проведення публічного заходу. Їм загрожує штраф або адміністративний арешт до 30 діб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter