До незаконно утримуваного представника ООН пустили адвоката – Геращенко

Дата: 16 Червня 2016
A+ A- Підписатися

До незаконно утримуваного на Донбасі представника ООН Юрія Супруна допустили адвоката.

Про це сьогодні написала  у своєму Facebook уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, віце-спікер ВР Ірина Геращенко.

“Під час засідання гуманітарної підгрупи в Мінську на наші багаторазові запити про долю представника ООН Юрія Супруна ми, нарешті, отримали відповідь, що його затримали і підозрюють у “військових злочинах”, які він здійснив невідомо коли, бо останні два роки працює в міжнародних гуманітарних організаціях”, – пише вона.

За словами Геращенко, на зустрічі тристоронньої контактної групи представники незаконно окупованих територій публічно назвали Супруна злочинцем, хоча злочинцем людину може визнати лише суд.

“І ось сьогодні ці представники беруть задню, говорять, що ще тільки “слідство” йде. А після нашого тиску до Юрія допустили, нарешті, адвоката. Ми в Мінську вимагаємо негайного звільнення представника ООН, який має відповідний статус і очікуємо, що всі міжнародні гуманітарні організації також займуть публічну позицію в цьому питанні”, – зазначила Геращенко.

Як відомо, в квітні в ООН заявили про затримання свого співробітника бойовиками на Донбасі.

Бойовики, в свою чергу, заявили,  що затримали 8 квітня в Донецьку полковника Служби безпеки України, який представлявся представником місії ООН.

У СБУ повідомили, що Супрун був звільнений із лав СБУ у 2014 році.

Бойовики “ДНР” пізніше заявили про “засудження” Юрія Супруна за військові злочини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter